Historia

KYLÄYHDISTYS

Hollolan Kirkonseudun Kylät ry syntyi vuonna 2011 Pyhäniemen kylätoimikunnan ja Hollolan kirkonseudun kylätoimikunnan yhdistettyä voimansa yhteiseksi rekisteröidyksi yhdistykseksi. Viimeisen potkun yhdistymiselle antoi Pro Agrian koordinoima hanke, jonka tarkoituksena on ollut kylien toiminnan ja ympäristön viihtyisyyden kehittäminen.


Pro Hollola - palkinto

Hollolan kunta on jakanut vuodesta 2007 Pro Hollola-tunnustusta. Itsenäisuuspäivänjuhlassa 6.12.2016 tuo mitali myönnettiin Hollolan kirkonseudun kylät ry:lle. Palkintoa juhlassa olivat vastaanottomassa hallituksen silloinen puheenjohtaja Mikko Lännenpää sekä hallituksen jäsen Heikki Halme.

Pro Hollola-mitali myönnetään poikkeuksellisen mittavasta panoksesta esimerkiksi kunnan viranhaltijana, järjestönä tai seurana, tahona, joka hollolalaisen suorittamana on tehnyt Hollolan nimeä tunnetuksi. Mitalin jakamisesta päättää kunnanhallitus.

Kyläyhdistys on perustelujen mukaan osoittanut haja-asutusalueiden elinvoiman edistämistä ja yhteisöllisyyden kasvattamisesta kylissä. Esimerkkinä käytettiin mm. viime kesänä valmistunutta uutta kioski-rakennusta.

Yhdistys haluaa korostaa sekä ennen kaikkea kiittää erityisesti lahjoittajien sekä talkooihmisten tärkeyttä ja panosta saavutuksessa. Ilman heitä, kyläläisiä, ei ole kyläyhdistystä. Ilman kyläläisiltä tulevia ajatuksia, ei kehitetä uusia hankkeita. Ilman kyläläisiä, ei ole kylää. Pro Hollola -mitali on osoitus halusta pitää omat kylät elinvoimaisina sekä kehittyvinä nyt sekä ennen kaikkea tulevaisuudessa. Nyt tehtävät toimet katsovat myös tulevien sukupolvien tarvetta, ei vain tätä hetkeä.

Nuorisoseurantalo Kukossa vietetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa Mikko Lännenpää pitää kiitos puhetta.

Kuva : Kati Pölönen